Sayfalar

Bu Blogda Ara

8 Kasım 2013 Cuma

MEKAN: KEFFÇE


Bayramdan bu tarafa “Ya, blogu açtık içine tek bir yorum koyamadık” derken bir anda aldığımız bir kararla ilk mekanımıza yemeye gittik. Keffçe, yıllardır Ankara’da bildiğim ve hemen hemen her gittiğimde, genelde memnun kaldığım bir mekan. Bu sefer de gurmedenyeme takipçileri için gitmeye karar verdik desem çokda inandırıcı olmam heralde. İtiraf ediyorum, gidişimiz hem ziyaret hem ticaretti . Yanımızda fotoğraf makinelerimiz yoktu, sadece cep telefonuyla görüntü alabildik.(Bu seferlik bizi idare edin.)
Fotoğraflarda göreceksiniz, işletmenin menüsünde “Tavuk Lolita, Keffçe Köfte, Karadeniz Kavurma,Kuru Fasulye, Pilav vs…” gibi pekçok yemek bulunmakta. Biz bu sefer “Kuru Fasulye, Pilav, Cacık, Sütlaç “ yemeye karar verdik. Bir dahakine Tavuk Lolita ile Karadeniz Kavurmayı deneyeceğimizi söyleyebilirim. İşin aslı bizim mide geniş bunları da bu seferde yerdik ama malum ayın 8’i ve maaş gününe 1 hafta var…
Neyse öncelikle Kuru Fasulye'den başlayalım:


Kuru fasulye denildiğinde Ankara’da akla ilk Hüsrev ve Güverte Lokantaları gelir. Bunlardan sonra fiyat-kalite birleşiminde Keffçe’de, gayet kaliteli bir fasulyeyi müşterilerine sunuyor. Bu gelişimizde, eski Keffçe kuru fasulyesini mumla aradık. Bir kere, Karadeniz dendiğinde akla ilk gelen şeylerden biri olan tereyağı, kuru fasulyedeki mevcudiyetini bize hissettiremedi. Karadeniz lokantalarının yaptığı kuru fasulye, genelde helveli olur. Bu kuru fasulyenin suyu, bana biraz daha duru, az yoğun geldi. Sanki sonradan sulandırılmış gibi bir havası vardı. İçindeki etler ise gerçekten kötüydü, çok sert ve çiğnenmesi zordu. Allahtan etleri küçük doğramışlarda, bir-iki çiğnemeden sonra yutuverdik. Hasılı daha önce yediğim Keffçe Kuru fasulyesini çok aradım.
Sıra Pilavda:

Gelelim Pilava. Kuru Fasulye yenirde, yanında pilav olmaz mı dedik ve birde pilav istedik. Keffçe'nin pilavının vasat olduğunu düşünüyorum. Öyle ki; pilav dediğinde tereyağının kokusunu duymalısın. Bu pilavda, maalesef tereyağı hissedilmediği gibi, birazda çok pişmiş gibi bir durumu vardı. Bundanda memnun kalmadık.

Cacık:



Meşhur ikilinin yanında iyi gider düşüncesiyle sipariş ettiğimiz cacık, içimizi serinletti.
Sütlaç :
 

İşte günün yıldızı… Yemekten sonra bu da cilası olsun deyip sütlaç sipariş ettik. Ama ne cilaymış be…Sütlaç Karadenizde yediğim sütlaçlara yakın. Çok tatlı değil, insan bir kazan yese kesilmez, daha yok mu der . Mis gibi süt tadı ağza geliyor. Üzerinin yanığı da tam kıvamında; ne çok yanmış, ne de az. Üzerinde fındıkla çok güzel bir sütlaç sizi bekliyor.
Fiyatlara gelince, bence fiyatlar ortalamada. Ne çok pahalı, ne de ucuz. Hesabımızı ödeyip, bir dahaki sefer diğer yemekleri yemek hayal ve hülyasıyla mekandan ayrıldık.
Son olarak, yemek kalitesindeki düşüşü, Çukurambar'da yeni şube açıp konsantrasyon dağılmasına mı bağlamak lazım, yoksa müşteri yoğunluğa mı bilemedim ama; bence KEFFÇE, şube açarken kalitenin düşmesi için şimdiden çözümler üretmeli. Sütlacı hangi usta pişiriyorsa, bence maaşına zam yapsınlar …
Bu arada  garsonların nezaketini ve servisin hızlı olduğunuda ayrıca belirtelim. 
Adres: Ankamall AVM, 3. Kat, Ankara  
Ne diyelim, siz siz olun “GURMEDEN YEMEYİN…”

Hadi hayırlı Gurmeler :)





4 yorum:

  1. Hayırlı olsun siteniz, ilgiyle takip edeceğim ....

    YanıtlaSil
  2. Gayet başarılı . Daha fazla seçeneklerle tavsiyelerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha blog'da paylaşma işine yeni başladık. Listemizde çok mekan var. Zamanla lezzetleri tadıp sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. İlginiz için teşekkürler.

      Sil